Īn inima Romāniei, aureolat de arcul Carpatilor, Brasovul este un important centru economic, turistic, cultural si sportiv al tarii, atestat documentar ca cetate medievala din secolul XIII pe teritoriul unei foste asezari neolitice.

Vechile fortificatii ale Cetatii sunt un punct de reper pentru orice turist: Bastionul Tesatorilor - cel mai vechi bastion din tara; Poarta Ecaterinei, Turnul Alb si Turnul Negru sunt marturii ale civilizatiei medievale; Biserica Neagra - cel mai important monument de arta gotica din Estul Europei, cu o orga din 4000 de tuburi, un organist faimos īn īntreaga lume - Eckhardt Schlandt - si o celebra colectie de covoare orientale depasita ca importanta doar de colectiile din Instanbul, este un obiectiv turistic ce nu poate fi ocolit.
Brasovul a fost sute de ani un centru al romānismului īn teritoriul dintre Carpati. Marturie sta complexul arhitectonic muzeal din Scheii Brasovului cu prima scoala romāneasca din tara, adapostind tiparituri ale marelui carturar Diaconu Coresi, si Biserica ortodoxa Sf. Nicolae, Bastionul Tesatorilor gazduieste primul document īn limba romāna, celebra scrisoare a lui Neacsu din Cāmpulung adesata lui Jans Benckner, judele Brasovului.

Imnul tarii, cu versurile lui Andrei Muresanu, pus pe note de Anton Pann, a fost cāntat prima oara la Brasov. Tot la Brasov s-a nascut si prima opereta romāneasca - Crai Nou de Ciprian Porumbescu. Biserica Sf. Bartolomeu este ca mai veche constructie din oras datānd din 1241, iar vechiul sediu al autoritatilor Evului Mediu - Casa Sfatului - gazduieste Muzeul de istorie. Brasovul este si poarta de plecare pentru traseele turistice din masivle Fagaras, Bucegi, Piatra Craiului, Piatra Mare, Iezer, Papusa si Postavarul.
Amatorii de senzatii tari pot vizita Castelul Bran, supranumit si "Castelul lui Dracula", iar cei care doresc practicarea sporturilor o pot face īn renumita statiune climaterica Poiana Brasov, unde schiul alpin, schiul fond, īnotul, tenisul, patinajul, golful precum si sporturile de stadion sunt la ele acasa.
Brasovul a fost, este si va fi "patria" oamenilor de afaceri, oferindu-le cu generozitate conditii din cele mai favorabile pentru relatii si tranzactii de orice fel. Complexele " Aro Palace", "Coroana", "Cetate", "Cerbul Carpatin" sunt tot atātea sanse fara egal īn tara de īntālniri, seminarii, simpozioane, conferinte, mese rotunde si dezbateri pe teme de larg interes īn tranzactia la economia de piata.

La īntretaierea unor mari trasee comerciale ale Occidentului cu Orientul, ale Ardealului si Tarii Romānesti, Brasovul este popas si sfetnic pentru īntreprinzatorii de pretutindeni, oferindu-le sptii de cazare si tratatie de rang īnalt cotat la 2,3 si chiar 4 stele... mai mult ca oriunde, la Brasov utilul si placutul sunt aversul si reversul aceleiasi monede numita viata frumoasa.

Īntre doua tranzactii, aici se pot face vizite si drumetii, se pot practica sporturi dupa gust si disponibilitate, se pot viziona muzee, monumente instorice, spectacole de teatru sau opera, īn miklocul unui cadru natural generos, situat la picioarele muntilor. Pe scurt, pentru orice oaspete, Brasovul poate fi un concentrat de viata, calificativ la care contribuie si natura generoasa ce-l īnconjoara, cu padurile ce-i purific aerul si-i sporesc pāna īntr-atāt farmecul īncāt privind Brasovul de pe Tāmpa sau de la Belvedere, īn drumul spre Poiana, īti vine sa exclami, precum atātia turisti straini si romāni: "Dar cum e posibila atāta frumusete la un loc!"

Brasovul in imagini