În inima României, aureolat de arcul Carpatilor, Brasovul este un important centru economic, turistic, cultural si sportiv al tarii, atestat documentar ca cetate medievala din secolul XIII pe teritoriul unei foste asezari neolitice.

Vechile fortificatii ale Cetatii sunt un punct de reper pentru orice turist: Bastionul Tesatorilor - cel mai vechi bastion din tara; Poarta Ecaterinei, Turnul Alb si Turnul Negru sunt marturii ale civilizatiei medievale; Biserica Neagra - cel mai important monument de arta gotica din Estul Europei, cu o orga din 4000 de tuburi, un organist faimos în întreaga lume - Eckhardt Schlandt - si o celebra colectie de covoare orientale depasita ca importanta doar de colectiile din Instanbul, este un obiectiv turistic ce nu poate fi ocolit.
Brasovul a fost sute de ani un centru al românismului în teritoriul dintre Carpati. Marturie sta complexul arhitectonic muzeal din Scheii Brasovului cu prima scoala româneasca din tara, adapostind tiparituri ale marelui carturar Diaconu Coresi, si Biserica ortodoxa Sf. Nicolae, Bastionul Tesatorilor gazduieste primul document în limba româna, celebra scrisoare a lui Neacsu din Câmpulung adesata lui Jans Benckner, judele Brasovului.

Imnul tarii, cu versurile lui Andrei Muresanu, pus pe note de Anton Pann, a fost cântat prima oara la Brasov. Tot la Brasov s-a nascut si prima opereta româneasca - Crai Nou de Ciprian Porumbescu. Biserica Sf. Bartolomeu este ca mai veche constructie din oras datând din 1241, iar vechiul sediu al autoritatilor Evului Mediu - Casa Sfatului - gazduieste Muzeul de istorie. Brasovul este si poarta de plecare pentru traseele turistice din masivle Fagaras, Bucegi, Piatra Craiului, Piatra Mare, Iezer, Papusa si Postavarul.
Amatorii de senzatii tari pot vizita Castelul Bran, supranumit si "Castelul lui Dracula", iar cei care doresc practicarea sporturilor o pot face în renumita statiune climaterica Poiana Brasov, unde schiul alpin, schiul fond, înotul, tenisul, patinajul, golful precum si sporturile de stadion sunt la ele acasa.
Brasovul a fost, este si va fi "patria" oamenilor de afaceri, oferindu-le cu generozitate conditii din cele mai favorabile pentru relatii si tranzactii de orice fel. Complexele " Aro Palace", "Coroana", "Cetate", "Cerbul Carpatin" sunt tot atâtea sanse fara egal în tara de întâlniri, seminarii, simpozioane, conferinte, mese rotunde si dezbateri pe teme de larg interes în tranzactia la economia de piata.

La întretaierea unor mari trasee comerciale ale Occidentului cu Orientul, ale Ardealului si Tarii Românesti, Brasovul este popas si sfetnic pentru întreprinzatorii de pretutindeni, oferindu-le sptii de cazare si tratatie de rang înalt cotat la 2,3 si chiar 4 stele... mai mult ca oriunde, la Brasov utilul si placutul sunt aversul si reversul aceleiasi monede numita viata frumoasa.

Între doua tranzactii, aici se pot face vizite si drumetii, se pot practica sporturi dupa gust si disponibilitate, se pot viziona muzee, monumente instorice, spectacole de teatru sau opera, în miklocul unui cadru natural generos, situat la picioarele muntilor. Pe scurt, pentru orice oaspete, Brasovul poate fi un concentrat de viata, calificativ la care contribuie si natura generoasa ce-l înconjoara, cu padurile ce-i purific aerul si-i sporesc pâna într-atât farmecul încât privind Brasovul de pe Tâmpa sau de la Belvedere, în drumul spre Poiana, îti vine sa exclami, precum atâtia turisti straini si români: "Dar cum e posibila atâta frumusete la un loc!"

Brasovul in imagini